Omgeving brielle

Atlas Hotel Village*** is gelegen in het centrum van Brielle.

Brielle is gelegen in een gebied met een grote diversiteit aan landschappen zoals het natuurgebied de "Bernisse" en de oude Maas, zo ook met diverse omliggende gemeenten met verschillende karakters. De Maasvlakte, Europoort en de wereldhaven Rotterdam is dan ook vanuit Brielle zeer goed te bereiken.

Het historische plaatsje Brielle (“Den Briel”) is vooral bekend van de watergeuzen die op 1 april 1572 "Den Briel" bevrijdden van de Spanjaarden . Deze historie wordt elk jaar op 1 april op feestelijke wijze herdacht, waarbij honderden burgers zich in historische kledij hullen en de inname naspelen.
Onder het toeziend oog van de monumentale St. Catharijnekerk, waarvan in 1417 de eerste steen werd gelegd, bouwde de stad in de loop der eeuwen allerlei voorzieningen die bij een garnizoensstad horen: zoals de Provoost en de Hoofdwacht.

Brielle is een monumentenstad met zo’n 400 monumenten, variërend van stadhuis tot eenvoudige woningen. Een wandeling over de prachtige, nog volledig intacte vestingwallen, met daarop de houten standermolen ’t Vliegend Hert, geeft u een uitstekend beeld van de rijke geschiedenis. Op onderstaande link kunt alle evenementen bekijken die in 2019 worden georganiseerd.